perjantai 8. helmikuuta 2013

Cassini I ja muita legendoja

Perjantai! Viikko on taas ollut täynnä kaikkenlaista ja nyt olen rättiväsynyt! Pitää kuitenkin aloittaa kertomalla viime viikonlopusta kun lähdimme tyttöjen kanssa Saksaan, Neumünsteriin katsomaan Holsteineroriita. Ajelimme autolla koko Tanskan läpi, sekä Storebælt että Lillebæltin yli (eli nyt olen nähnyt myös Fyn-saaren ja osan etelä Jyllantia). Holstenhallissa meillä oli hyvät istumapaikat josta näki hyvin ja pääsi aika lähelle hevosia. Nuoret oriit näytettiin ensin irtohypytyksessä ja erityisesti Dinken- niminen ori jäi mieleen, mahtava jätkä. Lopussa esitettiin Holsteinerverbandin hieman vanhempia oriita ja ratsastajina oli mm ihastukseni Rolf-Göran Bengtsson. Näin ruotsalaisen livenä ensimmäistä kertaa ja voin vain todeta että olisi ihan kiva jos ratsastaisi edes kymmenesosan niin hyvin kuin Rolf-Göran. Valitettavasti hänen ori Casall la Silla ei ollut mukana.

Näytillä oli myös 25-vuoitias Cassini I ori, oikea legenda jos Holsteinerhevosista puhutaan. Kun vitivalkoinen Cassini asteli halliin koko yleisö nousi seisomaan. Aika mahtavaa. Meidän tallissa asuvan Castanjan isä on Cassini II, eli Cassini I täysveli. Näin Cassiinissa selvästi vähän Castanjaa vaikka se onkin vain Castanjan "setä". Kotiin näyttelystä olisin halunut ottaa Catoon ja Chin Champin. Count Ebony nuorukainen (syn. 2010) jäi myös mieleen. Jaa, oikeastaan voisin napata kaikki näyttelyssä olleet oriit mukaan kotiin. Niin ja saimme myös nähdä Duddenin isän, Diaradon, esteradalla. Nyt pitää kokeilla jos Dudden pärjää irtohypytyksessä.

Keskiviikkona olin estevalmennuksessa Cristiellä ja Castanjalla. Cristie oli aivan supermahtava ja Castanja oli alkusähläilyn jälkeen oikein hyvä. Torstaina kengittäjä kävi laittamassa kenkäläiseille kengät (eli Corra, Cristie ja Castanja). Tänään Birka on liikuttanut nuorukaisia tarhassa sillä vanha rouva päätti laukata täyttä vauhtia ympäri isoa laidunta ja oli ihan selvästi päättänyt saada viereisessä tarhassa olevat hepat mukaan leikkiin joten siinä minä sitten odottelin että jospa nyt kelpaisi tulla sisään syömään iltaheinät mutta eeeeheeiii!

Sunnuntaina olisi sitten luvassa Castanjan ensimmäiset koulukisat. Aikainen herätys. Onneksi olen aamuihminen! :)

Storebæltsbroen

Fyn näkyy!

Holstenhalle

Legenda, Cassini I 25v

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti