torstai 18. huhtikuuta 2013

Reikä päässä ja muuta sähläystä ft. tallin nuoret

Tällä viikolla on tapahtunut kaikenlaista! Pitää kuitenkin aloittaa sunnuntai-illasta kun Castanja riehui tarhassa ja sai mukavan kokoisen reiän otsaan. Kätevää kun työnantaja on eläinlääkäri. Ei kestänyt kauan ennenkuin otsa oli puudutettu ja reikä ommeltu kiinni. Tässä parin päivän aikana on ollut myös muita eläinlääkärin assistentti hommia. Corralle, Jaltalle ja Castanjalle suunnitellaan varsat seuraavalle kesälle joten pari päivää sitten tarkastelimme heppoja ultraäänellä ja otimme bakteerikokeita. Jännää! Castanja sai kunnon akupunktiohoidon tiistaina ja nyt vaan peukut pystyyn että neiti pääsee kohta taas vauhtiin. Tänään jatkan assistentin tehtävissä ja pääsen ensimmäistä kertaa mukaan asiakkaiden luokse. En keksi parempaa tapaa miten voisi viettää vapaapäivän! :)

Eilen kävimme estevalmennuksessa mutta täytyy sanoa että eilen ei ollut minun ja Cristien päivä. Ei nyt vaan oikein sujunut. Katsomossa oli paljon ihimisä sillä ratsastusseura juhli uuden maneesin valmistumista ja Cristie 4v taisi vähän jännittää ihmismassaa. Aina välillä unohdan että ratsastan vain nuorilla hevosilla joilla ei vielä ole samaa kokemusta ja rutiinia kuin Birkalla oli ja silloin tuntuu siltä etten osaa ollenkaan ratsastaa. Ei ole aina helppoa nuoren hevosen kouluttaminen... No, ensi keskiviikkona uusi yritys! Tai oikeastaan jo sunnuntaina kun lähdemme lähitallille estekisoihin. Niistä tulee Cristien ensimmäiset kisat ikinä. Starttaamme huikeat 60 ja 70cm!

Nyt huippu-uutisiin, Dudenista on tullut ratsu! Jos tulevaisuuteni ei ole 4-vuotiaiden kanssa esteradalla, ehkä se on juuri täyttäneen 3-vuotiaiden selässä! Olen saanut kuulla monesti miten hyvää työtä olen tehnyt Duden kanssa. Muistelen tässä mistä aloitin Duden kanssa silloin syyskussa kun jättikokoinen 2-vuotias vietti ensimmäisen yönsä sisällä tallissa ja koko talli oli romhataa niskaan kun pikkudude riehui niin paljon. Siitä on ollut pitkä matka siihen missä tällä hetkellä olemme Duden kanssa. Muistan möys sen kun Duden kävi lastaustreeneissä ensimmäistä kertaa. Ensimmäisen vartin Duden vietti enemmän aikaa kahdella jalalla kun neljällä. Siitä alkoi ratsun koulutus ja maanantaina kävin ensimmäistä kertaa Duden selässä, ihan vain maaten sivuttain satulassa mutta Duden otti kaiken niin rennosti. Eilen pääsin ISTUMAAN satulaan ja pomo talutti meitä pari kierrosta maneesissa. Mahtava tunne saada olla ensimmäinen joka istuu hevosen selässä.

Tässä lyhyt pätkä estevalmennuksista Cristien kanssa marraskuussa 2012. Ainakin ollaan vähän edistytty tämän jälkeen! ;)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti