torstai 11. huhtikuuta 2013

Toinen heppa laukkaa vihreämmille laitumille

Tällä viikolla on tapahtunut kaikenlaista kivaa ja ei niin kivaa. Aloitetaan huonoilla uutisilla. Taisin mainita jossain vaiheessa että yhdeltä meidän nuorista on murtunut kavioluu. Pomo teki vaikean päätöksen ja tiistai iltapäivällä vasta 4-vuotias Split lopetettiin. Pomo ei itse halunnut olla mukana joten minä päädyin riimunnarun toiseen päätyyn kun Split lopetettiin. Harmi kun noin nuori heppa joudutaan lopettamaan, mutta luultavasti Split ei olisi koskaan kunnolla toipunut murtumasta... Kaikki meni hyvin ja Split nukkui pois rauhallisesti. Split kaatuui vaan hiljalleen maahan, toisin kuin Birka joka heittäytyi ensin jättiloikalla taaksepäin. Refelksejä ne vain ovat mutta näyttäähän se kuitenkin aika rajulta... Toinen huono uutinen koskee Castanjaa. Castanja ontui viimen viikolla molempia takajalkoja ja eilen ollaan piikitetty neitiä vähän joka polveen ja niveleen. Toivottavasti se paranee pian!

Eilen kävin estevalmennuksessa Cristiellä. Hyvin meni! Ei ihan yhtä hyvin kuin viimeksi mutta pääsimme kaikkien tehtävien läpi kunnialla. Pari päivää sitten olimme ensimmäistä kertaa aivan yksin kunnolla maastossa ja laukkakin sujui ilman sähläystä. Fiksuja nuoria heppoja talli täynnä. Dudden on oppinut niin nopeasti ratsu-uran alkeet että kohta laitan sille "housut" selkään. Housut ovat meidän "first rider", eli painoilla täytetyt farkut jotka kiinnitetään satulaan. Nuoriso tuolla laitumellakin kasvaa hurjaa vauhtia. Varsinkin 2 vuotiaat näyttävät kohta kunnon hevosilta. Credenza on aina ollut sopusuhtainen ja nätti mutta nyt myös kaksi muuta eivät enää näytä hybriidihevosilta vaan ihan kunnon hevosilta.

Olen möys leikkinyt paljon eläinlääkärin avustajaa viime päivinä. Keskiviikkona pomo antoi minulla mikroskoopin ja pari pientä pussia hevosenlantaa ja käski etsiä matoja. Määräsin molemmille hevosille matokuurit.

Mitäs muuta... Tänään on kouluvalmennus luvassa. Niin ja sunnuntaina kävin taas Dyrehavenissa katsomassa jahtia. Pomo ja Corra osallistuviat joten olin hevsoenhoitajan mukana kun Castanja nyt päätti jättää tämän jahdin väliin. Corra suoritti koka radan virheettä. 10km ja 30 estettä. Ei paha. Tulevana sunnuntaina on taas jahti ja luultavasti lähdemme myös sinne. Tällä kertaa jahti on Tisvilde Hegn nimisessä paikassa.

Tässä nyt pari kuvaa Splitistä. Aivan liian aikaisin loppui myös tämän hevosen elämä.


2009, Lickety-Split varsana

Lokakuu 2012, Split 3v

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti